Kevés olyan kulturális létesítmény van ma Budapesten, ahol nem csak a művészet oltárán áldozhatunk, de egyben egy kellemes ebédet vagy vacsorát is elfogyaszthatunk. A Müpa épületében üzemelő P’Art Kávéház és Bisztró kínálata tökéletes lezárása lehet egy lélekemelő programnak.
Lássuk be, egy olyan program megszervezése, amikor több élvezetet szeretnénk összekapcsolni, sok esetben nehézkes, hiszen a legtöbb kulturális intézmény pusztán egy büfével rendelkezik, amely ugyan lehet magas minőségű, ám semmiképp sem adhatja vissza a „megérdemlem” érzést. Ha pedig két különböző helyszínre kell menni ahhoz, hogy az ember élvezzen egy felemelő előadást, és rohanás nélkül, kiváló minőségű fogásokat fogyasszon el, az rögtön felveti a nehéz fővárosi parkolás kényes kérdését, és a kiválasztott étterem zsúfoltságát.
A legideálisabb, ha esti programjainkat egy helyen találjuk meg, ahol élvezni tudunk egy színvonalas előadást, aztán pedig mindezt meg tudjuk koronázni egy kellemes étkezéssel. A P’Art Kávéház és Bisztróban Krausz Gábor kreatív séf és csapata vár mindenkit nyárra hangolt kínálatával – akár előadásra érkezik a vendég, akár csak a bisztró vendégeként.
Az étlapot most újították meg, amely mint eddig, most is tükrözi a Müpa változatosságát, kulturális sokszínűségét úgy, hogy megmaradtak a kihagyhatatlan magyar fogások is. Mindezt pedig a tavaszi, nyári alapanyagokhoz igazították, hiszen Krausz Gábor szerint ez az időszak a séfek kedvence: sokkal több alapanyagból válogathatnak, és kiélhetik kreativitásukat.
Ez most is így történt, egy igazán különleges alapanyag, a verjus ízesíti mostantól a bisztró fogas ételének szószát, amelyet Krausz Gábor Villányból hozott, és amely kellemesen savanykás ízt ad az ételnek. A francia verjus jelentése zöld lé, mert a savanykás levet az éretlen szőlőbogyókból préselik. A verjus úgy biztosítja a szükséges savas komponenst az olaj ellenpólusaként, hogy közben nem változtatja meg a bor ízét, amire néhány markáns ecet képes lehet.
Az étlapon megmaradt pár, a vendégek által eddig is nagyon kedvelt étel, amely nem mellesleg a séf kedvencei is, mint például a bagel burger, vagy a portói bor redukcióval készült libamáj parfé.
Az édesszájúak sem maradnak örömök nélkül. Krausz Gábor egyik személyes kedvenc házi süteménye, a Citrustorta már most az étlap egyik felkapott szereplője. Mandulalisztből készül, pirított pisztáciával és fűszeres görög joghurttal tálalják.
A bisztró nem csak az előadásokhoz igazodva tart nyitva, hanem függetlenül attól is, így a nyári időszakban is szeretettel várja azokat, akik elkerülnék a zsúfoltságot, akik szeretik a jó fogásokat, és akik például csak egy Duna parti sétát szeretnének méltóképpen lezárni.